Wat is een silent disco?

Bij een silent disco kan je  genieten van muziek van bijvoorbeeld een DJ of je eigen mobiele telefoon zonder dat het geluid uit speakers komt. Je hoort de muziek alleen via de koptelefoons zonder dat je ruzie met je buren krijgt. Dit kan een hele goede oplossing zijn als je op een locatie bent waar je geen geluidsoverlast kan veroorzaken. Zet jij je koptelefoon af hoor je niets meer dan de dansende voeten op de vloer.

 

Wat heb je zelf nodig voor het aansluiten van de silent disco set?

Het enige dat jij nodig hebt voor het aansluiten van een silent disco is een geluidsbron met je favoriete muziek. Dit kan bijvoorbeeld een mobiele telefoon zijn, een laptop of zelfs een DJ. Je sluit simpelweg je geluidsbron aan op de zender en de muziek wordt draadloos naar koptelefoons gestuurd.

Het feest kan beginnen. Zo simpel is het!

Het maakt niet uit wat je afspeelt. Gebruik bijvoorbeeld Youtube, of maak een leuke spotify playlist. Wij zorgen er voor dat je voorzien bent van de juiste kabels om de silent disco aan te sluiten. Onze sets zijn altijd volledig compleet met kabels en verloopstekkers.

Waar zorgen wij voor?

Wij zorgen er voor dat je het juiste aantal koptelefoons ontvangt, de gewenste hoeveelheid zenders en de kabels om het aan te sluiten. Ook krijg je standaard van ons verloopstekkers voor iPhone en Android zodat jij eenvoudig je telefoon kan aansluiten op de zender.

Tot 3 verschillende geluidsbronnen

Maar er is meer! Onze silent disco koptelefoons hebben de optie om te wisselen tussen 3 kanalen. Dat wil zeggen dat je tot 3 verschillende muziekbronnen kan ontvangen. Met 1 druk op de knop wissel je bijvoorbeeld van DJ. Ook de RGB kleur van je koptelefoon verandert dan mee. Zo kan iedereen in de ruimte zijn eigen kanaal kiezen en zie je elkaar dansen op het ritme van andere muziek! Een gek maar hilarisch gezicht! Wil je gebruik maken van meerdere zenders, dan heb je ook meerdere geluidsbronnen nodig.

 

Onze silent disco koptelefoons hebben zeer goed geluidskwaliteit en prachtige RGB led verlichting. Deze knippert op het ritme van de muziek en geeft aan naar welk kanaal je luistert. Wil je liever geen knipperende led verlichting? Dit is ook uit te schakelen door de volume knop enkele seconden ingedrukt te houden.

 

Mogelijkheden zijn eindeloos

Natuurlijk kan je een leuke silent disco organiseren voor een tuinfeest, kinderfeestje, studentenfeest of bruiloft. Toch zijn er veel meer opties waar je een silent disco voor kan gebruiken. Denk hierbij aan rondleidingen, silent yoga, buitenbioscoop, boottochten of een congres in diverse talen waar de luisteraar zijn vertaling hoort op zijn headphones.