Hoe werkt een silent disco?

Overweeg je een silent disco bij ons te huren? Hartstikke leuk! We leggen graag even kort uit hoe het in zijn werk gaat.

 1. Je kiest de huurperiode. Kies hier hoe lang je de set wilt gebruiken. Dit kan al vanaf 1 dag.
 2. Kies hoeveel koptelefoons je wilt huren. Online kan je tot 60 koptelefoons kiezen. Meer stuks huren? Neem dan even contact met ons op.
 3. Kies het aantal zenders. 1 zender is altijd standaard inbegrepen. Wil je van muziekbron kunnen wisselen heb je meerdere zenders nodig.
 4. Vul hier de huurdatum in dat je de set wilt gebruiken. Wij zorgen er voor dat je de set ruim voor deze datum in huis hebt. Wil je een set afhalen is dat natuurlijk ook mogelijk.
 5. Plaats je samengestelde set in je winkelmand en bestel direct online.

Lees hieronder de stap-voor-stap installatiehandleiding. De handleiding wordt ook meegeleverd bij je silent disco set.

 

 1.   Neem het kleine zwarte koffertje uit de transportbox. Deze bevat de zender en de nodige bekabeling. Heb je meerdere zenders gekozen heb je ook meerdere koffertjes ontvangen.

 

 1.   Sluit de zender(s) aan op het stroomnet met de meegeleverde stroomadapter. Heb je geen stroom in de buurt? Geen nood de interne accu van de zender kan tot 4 uur zenden tot deze opgeladen dient te worden.
  - Huur je 1 zender? Zet de zender dan op kanaal #1- Huur je 2 zenders? Zet dan de eerste zender op kanaal #1 en de tweede zender op kanaal #3- Huur je 3 zenders? Zet dan elke zender op een apart kanaal (1,2 en 3)

 

 1.   Sluit de gewenste audio kabel aan op je geluidsbron. Je hebt wellicht niet alle aansluitkabels uit de set nodig. Deze dienen voor verschillende apparaten. Sluit de mini jack kabel aan in de voorzijde van de zender "Audio in" 

 

 1.   Zet de zender aan door deze op "Lo" of "Hi" te zetten.
   - Is het evenement in een kleine tot middelgrote ruimte zet de zender op "Lo" (bijvoorbeeld huiskamers, in de tuin etc) - Is het evenement in een grote ruimte zet de zender dan op "Hi" (bijvoorbeeld bedrijfshallen of afstand tot 350 meter)Om storing te voorkomen is het belangrijk om meerdere zenders minimaal 1 meter van elkaar af te plaatsen. En op minimaal 3 meter afstand van de koptelefoons. Dit om storing tussen verschillende kanalen/zenders te voorkomen. Ondervind je storing bij meerdere zenders? Plaats de zenders dan gerust in een andere ruimte om de afstand van zenders tot koptelefoons te vergroten.

 

 1.   Schakel nu de koptelefoons in door de Tune/On/Off knop even ingedrukt te houden. De Power led zal nu aan gaan. Als de koptelefoon is ingeschakeld kan je van kanaal(zender) wisselen door de Tune/On/Off knop kort in te drukken.

 

 1.   Het volume is te regelen door het volume wiel op de koptelefoon naar + of - te draaien. (Druk je deze volumeknop enkele seconden in schakel je de knipperende LED functie van de headphones uit of in)

 

 1.   De set is klaar voor gebruik! Speel het gewenste geluid af op de muziekbron en het feest kan beginnen!

De silent disco set wordt geleverd met:

 •   Stevige opbergbox om de koptelefoons weer veilig op te bergen
 •   Het aantal koptelefoons dat je hebt gekozen (Volledig opgeladen + 1 reserve)
 •   1x lader (Tegelijk 16 koptelefoons opladen)
 •   1x Mini jack - Tulp kabel
 •   1x Mini jack - Mini Jack
 •   Verloopstekkers voor iPhone(Lightning) en Android (USB-C). Als je geluidsbron een mini jack (3.5mm) heeft heb je deze    

     verloopstekkers niet nodig.

 

De koptelefoons zijn vooraf opgeladen maar het is altijd verstandig om even te controleren of deze nog volledig zijn opgeladen. Het kan voorkomen dat tijdens transport een koptelefoons is ingeschakeld. De groene indicatie LED op de koptelefoons zal uitschakelen als deze volledig is opgeladen.

 

De set retourneren:

Stuur je de set terug middels de meegeleverde PostNL retourbon? Dan kan je de set bij elk gewenst PostNL punt weer inleveren. Gelieve de set op de zelfde wijze te verpakken zoals deze bij je is afgeleverd. De set dient maximaal 1 dag na de laatste huurdag te worden verzonden (m.u.v. Zondag). Let goed op dat de box veilig is afgesloten met de meegeleverde kabelbinders zodat deze niet kan openen tijdens transport.